In de digitale wereld is een goede vindbaarheid op zoekmachines essentieel voor het succes van elke website. Het is niet langer voldoende om geweldige inhoud te hebben; je moet ervoor zorgen dat deze inhoud ook daadwerkelijk wordt gezien door je doelgroep. Dit is waar Zoekmachine Optimalisatie (SEO) van cruciaal belang wordt.

Veel websites vertrouwen op Google als de belangrijkste bron van bezoekers. Onderschat daarom nooit de impact van zoekmachine optimalisatie op de groei van een website. Het negeren van SEO richtlijnen kan leiden tot aanzienlijke prestatieverliezen voor je site.

Yoast voor SEO in Wordpress

Om het voor onze klanten makkelijk te maken om goede SEO vriendelijke pagina's te schrijven, maken wij gebruik van Yoast. Hieronder geven wij een aantal tips waaraan je zal moeten denken bij het schrijven van een goede SEO tekst. Yoast zal deze tips geven tijden het schrijven. Als jouw tekst er niet aan voldoet zal dit worden aangeven bij je tekst en zal specifiek tips geven hoe je het kan verbeteren.

Hier zijn een paar stappen om een goede SEO vriendelijke tekst te schrijven met behulp van de Yoast plugin:

 1. Focus op een trefwoord:
  Kies een trefwoord waarop je wilt dat je SEO tekst gevonden wordt. Dit kan een woord of een zin zijn die relevant is voor je onderwerp.

 2. Plaats het trefwoord strategisch
  Zorg ervoor dat het trefwoord voorkomt in de titel, de eerste alinea van je tekst en verspreid door de rest van de inhoud. Maar overdrijf niet; het moet natuurlijk en leesbaar blijven. Yoast zal aangeven als het te weinig is of te veel.

 3. Optimaliseer de metadata
  Met Yoast kun je de title tag en meta description van je tekst aanpassen. Zorg ervoor dat deze aantrekkelijk zijn en het trefwoord bevatten, maar houd ze ook kort en duidelijk. Yoast zal een weergave geven hoe het er uit zal zien als resultaat in Google.

 4. Gebruik koppen en subkoppen
  Verdeel je tekst in overzichtelijke secties met behulp van koppen en subkoppen. Dit maakt je tekst gemakkelijker te scannen voor zowel lezers als zoekmachines.

 5. Voeg interne en externe links toe
  Link naar andere relevante pagina's op je website (interne links) en naar gerenommeerde bronnen buiten je website (externe links). Dit helpt zoekmachines de context van je inhoud te begrijpen.

 6. Optimaliseer afbeeldingen
  Geef afbeeldingen duidelijke bestandsnamen en alt-teksten die het onderwerp van je tekst weerspiegelen. Dit helpt ook bij het verbeteren van de toegankelijkheid van je website.

 7. Gebruik de Yoast-analysetools
  Yoast biedt handige analysehulpmiddelen die controleren op SEO zaken als leesbaarheid, trefwoorddichtheid en gebruik van koppen. Gebruik deze om te zien waar je tekst kan worden verbeterd.

Blijf up-to-date voor de nieuwste SEO ontwikkelingen

In de wereld van SEO is verandering de enige constante. Google, als heerser over het zoeklandschap, staat bekend om zijn voortdurende aanpassingen aan het algoritme. Het lijkt soms alsof ze het spelbord steeds opnieuw herschikken, waardoor marketeers en website-eigenaren voor nieuwe uitdagingen komen te staan.

Zodra Google een wijziging doorvoert in zijn SEO algoritme, zijn de experts bij Yoast er als de kippen bij om de impact te analyseren en aanpassingen te maken aan hun plugin. Dit betekent dat onze klanten snel nieuwe hints en richtlijnen ontvangen over hoe ze hun teksten kunnen verbeteren om te blijven voldoen aan de nieuwste eisen van Google.

Het is echter cruciaal om te onthouden dat het up-to-date houden van onze websites en plugins zoals Yoast van het grootste belang is. Deze updates zorgen niet alleen voor de stabiliteit en veiligheid van onze online aanwezigheid, maar stellen ons ook in staat om te profiteren van de nieuwste optimalisatiemogelijkheden die Yoast biedt.

Marketing bureau

Marketingbureaus

Bovendien werken wij veel samen met externe marketingbureaus. Deze bureaus beschikken vaak over gespecialiseerde kennis en ervaring op het gebied van zoekmachine optimalisatie (SEO) en zoekmachine adverteren (SEA). Voor klanten die niet de middelen hebben om hun eigen teksten te schrijven of om effectieve advertentiecampagnes op te zetten, kunnen deze bureaus waardevolle partners zijn. Ze kunnen helpen bij het creëren van inhoud die zowel zoekmachinevriendelijk als boeiend is, en bij het opzetten van advertentiestrategieën die gericht zijn op het bereiken van de juiste doelgroep.