Nieuwe websites voor FC Groningen

In het kort

Vlakbij ons kantoor in Groningen speelt voetbalclub FC Groningen haar thuiswedstrijden in het Euroborg stadion.

In 2021 is de samenwerking gestart met de lancering van de officiële webshop van FC Groningen. Kort daarna, in 2022, werd de officiële website succesvol gelanceerd. Gelijktijdig werd ook een website ontwikkeld voor de maatschappelijke tak van de club, genaamd Trainen als een Prof.

Ontwikkelen volgens een standaard proces

Bij elke website die we hebben ontwikkeld voor FC Groningen, hebben we een gestandaardiseerd proces gevolgd dat begon met het grondig inventariseren van alle vereisten en doelstellingen. Deze zijn nauwkeurig vastgesteld na uitgebreide persoonlijke bijeenkomsten met alle betrokkenen. Op basis van deze waardevolle input hebben we vervolgens wireframes gecreëerd, waardoor er een helder beeld ontstond van waar elk element gepositioneerd moest worden.

Het grafisch ontwerp dat daarop volgde, werd zorgvuldig vormgegeven om perfect aan te sluiten bij zowel het huisstijlhandboek van FC Groningen als de algehele sfeer van de club.

Na het afronden van het grafisch werk, begon de daadwerkelijke ontwikkeling. Het ontwerp werd omgezet naar functionele code, waarna de websites werden gebouwd met behulp van WordPress. Dit creëerde een gebruiksvriendelijke omgeving waarin alle content eenvoudig kon worden aangepast naar behoefte.

Resultaat bekijken
Meervoudige integraties

Uitgebreide integraties

De websites van FC Groningen zijn rijk aan integraties. Denk bijvoorbeeld aan een API-koppeling met Opta Sports, waardoor alle informatie over wedstrijden en spelers automatisch gesynchroniseerd wordt met de website. Hierdoor worden wedstrijden automatisch bijgewerkt en voorzien van statistieken. Ook wordt de live score bijgehouden, zodat fans de wedstrijden via de website kunnen volgen!

De statistieken zijn tweeledig; we tonen algemene statistieken zoals balbezit, wissels en meer voor de wedstrijden. Voor spelers is het mogelijk om per seizoen de belangrijkste gegevens te zien, zoals het aantal speelminuten, gele (en rode) kaarten, en niet te vergeten, het aantal doelpunten!

Op alle drie de websites is een Single Sign-On (SSO) oplossing geïmplementeerd, waardoor alles verbonden is met de ‘Mijn FC Groningen’ omgeving. Middels deze API kunnen we controleren of supporters die inloggen club- of seizoenkaarthouders zijn. Hier zijn verschillende voordelen aan gekoppeld, zoals een vast kortingspercentage in de webshop.

De samenwerking

Momenteel zijn al onze websites al geruime tijd live en we blijven voortdurend actief bezig met het verbeteren van processen en het integreren van nieuwe functionaliteiten, in nauwe samenwerking met FC Groningen.

Ben je op zoek naar een nieuwe website die perfect past bij jouw behoeften? Of ben je geïnteresseerd in het optimaliseren en doorontwikkelen van je huidige website? Ons team staat klaar om met jou te sparren over de diverse mogelijkheden en om een op maat gemaakt plan op te stellen dat aansluit bij jouw doelen en visie. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe wij jou kunnen helpen om online succes te behalen!

Neem contact op